Foredrag

 

Jeg er en erfaren foredragsholder og taler blandt andet om aktuelle politiske emner, om den offentlige debat og om køn, ligestilling og kvinderoller. Mine foredrag indeholder gerne en stor grad af interaktion med publikum – det er sjovest! Læs mere hos Athenas, som også håndterer booking for mig.

 

Foredrag om den offentlige debat

De sociale medier har fuldstændig ændret vilkårene for den offentlige debat – på godt og ondt. Før i tiden var der langt færre deltagere, men der var også langt mere tid til refleksion, fordi man tidligst kunne svare i avisen dagen efter.

 

I dag kan alle og enhver med rette kalde sig debattør, for man kan potentielt skabe mere debat med et Facebook-opslag end med en kronik. Det er sundt for den demokratiske debat, men det skaber også forvirring om reglerne: Hvilket sprog anvender vi i den offentlige debat, hvilke emner diskuterer vi og hvad er egentlig formålet?

 

Mange offentlige debattører modtager hårde skældsord og trusler. Jeg er selv en af dem, men jeg synes faktisk, at regnskabet i sidste ende går i plus: Den offentlige debat har aldrig været mere levende end i dag!

 

Mine foredrag om den offentlige debat kan naturligvis skæres til på forskellige måder alt efter ønske.

 

Foredrag om køn, ligestilling og kvinderoller

Menstruation, prostitution, karriere, bestyrelsesposter og amning i det offentlige rum. Debatten om kvinders rolle i det moderne Danmark har raset i mange år, og positionerne er efterhånden velkendte. Er der overhovedet nogen, der hører efter mere?

 

Ja, det er der. Køn og ligestilling får i hvert fald stadig folk til at åbne avisen og tænde for fjernsynet.

 

Når debatten stadig kører, skyldes det uenighed om målet: Er ligestilling lige muligheder eller resultatlighed – altså: Er det nok, at kvinder ikke bliver diskrimineret, eller skal de også ind på direktionsgangene i lige så stort omfang som mændene? Er det et problem, at der er flere mænd end kvinder, der optræder på Roskilde Festival, vinder kulturpriser og bliver stjernekokke? Og hvorfor taler ingen om kønskvoter i renovationsbranchen? Er der gode eller dårlige måder at være mor på – og hvorfor blander kvinder sig i hinandens valg?

 

Og hvorfor er mændene totalt fraværende i debatten?

 

Mine foredrag om køn, ligestilling og kvinderoller kan naturligvis skæres til på forskellige måder alt efter ønske.

 

Aktuelle politiske emner

Ring og hør nærmere.

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

 

60 21 39 12

Copyright @ All Rights Reserved