Ordstyreropgaver

En god moderator eller ordstyrer sørger for, at I får det ud af dagen, som I har planlagt – og at det både er sjovt og lærerigt.

 

Workshops og konferencer

Når mange mennesker er sammen til en workshop, en projektdag eller en konference, kan det være svært at nå det ønskede resultat. Enten fordi tiden løber med én, eller fordi folk går i den forkerte retning eller i forskellige retninger. Det kan særligt være et problem, hvis der er tale om meget engagerede, videbegærlige og energiske mennesker – eller måske det modsatte: rolige og indadvendte mennesker, som helst ikke siger så meget.

 

Derfor er det en stor fordel med en tydelig og synlig moderator, som hele tiden har dagens mål og delmål for øje. Som moderator sørger jeg ikke bare for, at tidsplanen bliver overholdt; jeg sikrer også, at vi ved dagens afslutning står med det resultat, som vi ønskede. Det kan for eksempel være et skriftligt produkt (fælles retningslinjer, fælles overordnet strategioplæg eller andet), eller det kan være en fælles forståelse af et emne.

 

Har du brug for en moderator til en workshop eller en konference, så kontakt mig.

 

Paneldebatter

En paneldebat skal naturligvis styres – og helst med hård hånd. De fleste debattører elsker at høre sig selv snakke, og derfor er der brug for en ordstyrer, der kan sætte scenen, lede debatten i den rigtige retning, gøre pointerne tydelige og om nødvendigt cutte folk af. Jeg mener, at en god paneldebat kan kendes ved, at tilhørerne fortæller de vigtigste argumenter videre næste dag i kantinen eller hjemme over middagsbordet. På den måde har debatten haft en betydning for folk, og arrangøren har skabt opmærksomhed om emnet.

 

Det kræver, at debatten først og fremmest er interessant og tydelig – og meget gerne underholdende. Som ordstyrer stopper jeg ufokuseret sludren og irrelevante sidepointer i opløbet. Pointerne og uenighederne skal stå klart frem. Og så skal der være plads til eksempler og anekdoter.

 

Jeg har efter mange år på Christiansborg og i den offentlige debat stor erfaring med politik, debat og uenighed. Jeg taler grundigt med paneldeltagerne inden debatten, så både de og jeg kan levere et godt resultat. Jeg kan også hjælpe med at foreslå navne på debattører.

 

Har du brug for en ordstyrer til en paneldebat eller et lignende arrangement, så kontakt mig.

 

 

 

KONTAKT

 

 

60 21 39 12

Copyright @ All Rights Reserved